En enestående beliggenhed nær vandet

Stejlepladskvarteret har en helt unik placering ved Fiskerhavnen og Kalvebodløbet. Der er åben udsigt mod nord, øst og syd - og lys og sol i rigt mål.

Hvis du flytter ind i en af kvarterets nye boliger, får du mange oplevelser tæt på. Vandet, havnen, Sydhavnstippen, Slusen, badestranden ved Valbyparken og det lokale kulturhus, Karens Minde – Bare for at nævne nogle. Nedenfor kan du læse mere om områdets mange attraktioner.

Unikke_omgivelser_kort

Fiskerhavnen

Stejlepladsen støder op til Fiskerhavnen, som emmer af historie og er kendt for sit spraglede og selvgroede miljø med gamle træbygninger, gør-det-selv løsninger, lystbåde og fiskekuttere.

Her er havnen fortsat en arbejdsplads for flere – med asfalterede ramper, opmagasineret grej og masser af fællesskab.

fiskerhavnen_1200px
sejklubberne_1200px

Sejlklubberne

Mod syd grænser Stejlepladsen op til en række sejlklubber, som er karakteriseret ved lavt træbyggeri mod Sejlklubvej.

I sommersæsonen er der liv og summen ved klubberne og adgang til nogle af sejlklubbens beværtninger, som Tutten på Mellemfortet og Café Syd 1.

Sydhavnstippen

Den grønne naturhalvø er nabo til Stejlepladsen. Sydhavnstippen er på størrelse med Fælledparken og er skabt af byggeaffald og overskudsjord, som blev hældt i havnen frem til 1973.

Siden har Tippens selvgroede og vildtvoksende natur taget over, og området er hjemsted for græssende får og alpakaer og et yndet udflugtsmål for københavnere til gåture, ridning, løb og cykling.

I den nordlige ende ligger en naturskole, som blandt andet bruges af Københavns Kommune, og Tippen fungerer dermed som et udflugtssted for skoleklasser.

sydhavnstippen_1200px
sluse_1200px

Slusen og stigbordene

Slusen i Sydhavn blev etableret mellem 1901 og 1903 som følge af de omfattende ændringer, der var sket i Københavns Havn i årene forinden. Slusen blev benyttet af fiskefartøjer og mindre fragtskibe frem til 1970’erne.

I dag sørger slusen for at mindske vandgennemstrømningen i havnen, så der ikke hvirvles op i bundsedimentet. Slusen er et flot sted at gå tur og et yndet mål for mindre både og kajakker. Der arbejdes på at lave en overbæring ved slusen for robåde og kajakker, så robåde får mulighed for frit at passere stigbordene uden at være afhængig af slusens åbningstider, og kajakroerne får en bedre overbæringsmulighed, som de kan bruge, når der løber stærk strøm gennem de åbne stigbord.

Sluseholmen

Sluseholmen er Københavns kanalby, der er opstået som en fortolkning af bydelen Java i Amsterdam.

Det nye bykvarter er udviklet med beboelse, dagligvarebutikker, nogle caféer, daginstitutioner og et havnebad. De første beboere flyttede ind i 2006.

Sluseholmens karréer er kendetegnet af et mangfoldigt facadedesign og store, åbne karréer med adgang til kvarterets kanaler.

Karens Minde51-1600px

Karens Minde Kulturhus

Karens Minde Kulturhus – Sydhavnens røde slot – er en kulturoase midt i grønne omgivelser med spændende arrangementer året rundt, café, selskabslokaler, Børnenes dyremark, Sydhavnens Bibliotek, Børnekulturstedet og mange flere.

Ved Karens Minde finder du også Sct. Hans Hospitals 120 år gamle dansepavillon.

Valbyparken

Valbyparken byder på store, åbne plæner, en naturlegeplads, en rosenhave og hele 16 andre temahaver, som du kan gå på opdagelse i.

I Valbyparken kan du både opleve vild natur og plejet park. I parken er der også en frisbeebane, en café, som har åben fra maj til september, samt Københavns Kommunes største naturlegeplads.

Rosenhaven er unik med ca. 12.000 rosenplanter, som blomstrer og dufter hen over hele sommeren.

Valbyparken
valbyparken_strand_0

Valby Strandpark

Valby Strandpark er en helt ny badestrand, der ligger lige på den anden side af Sydhavnstippen.

På badestranden er der et nyt toilethus med udendørsbruser, omklædningsfaciliteter og ikke mindre end 100 cykelparkeringspladser.

Stranden er 120 meter lang, og der er lagt 15.000 tons sand ud på stranden, så der er god plads til både solbadning, beach volley og andre sommeraktiviteter.