Mobil sauna spreder stemning og gus på Stejlepladsen

Nær Bådehavnsgade 53 - lige mellem Fiskerhavnen og Stejlepladsen - har en mobil, brændefyret sauna fundet sin plads – i hvert fald for en tid. Her mødes sauna-entusiaster fra hele Sydhavnen flere gange om ugen for at nyde varmen og fællesskabet i den smukke, selvbyggede sauna, og i den kommende tid er der flere spændende arrangementer i kalenderen.

Den mobile sauna, der netop nu står ved Bådehavnsgade 53, udgør et populært samlingspunkt for Sydhavnens mange sauna-elskere. Her kan man være med i et mere etableret fællesskab, der står for det generelle vedligehold af saunaen, eller man kan blot kigge forbi på en af de tre ugentlige aftener, hvor dygtige gusmestre inviterer indenfor i den hyggelige, brændefyrede sauna.

- Det er helt bevidst, at alle kan købe billet. Saunaen skal være tilgængelig for alle, så det ikke kun er medlemmer, der har adgang, fortæller Charlotte Mogensen, der er en af ildsjælene bag Just Sauna.

Alle er altså velkomne, når der gøres klar til saunagus, men det er ingen hemmelighed, at der er opstået et fællesskab omkring saunaen. Det er nemlig de frivillige ildsjæle selv, der har bygget den.

- Vi er nok 20-30 frivillige, der har været med til at bygge saunaen, og en gang om ugen holder vi et arrangement for dem, der er en del af det mere forpligtende fællesskab. Men vi bruger også saunaen til andre arrangementer, forklarer Charlotte Mogensen.

Sound ´N´Sauna

Blandt andet vil saunaen den 17. og 18. september indgå i et helt unikt arrangement, der afholdes på Stejlepladsen, hvor man vil forene saunagusen med musikalske oplevelser. Arrangementet har fået titlen ”Sound ´N´Sauna” og består af tre sessioner, der finder sted fredag fra 18-22, lørdag fra 10-18 og lørdag fra 18-22.

Her vil flere forskellige DJs – herunder en med speciale i vinylplader - sørge for musikken, mens nogle af Københavns bedste gusmestre vil køre saunagus hver halve time i både den mobile sauna og en flydende sauna, der i dagens anledning hentes ind fra den anden ende af Fiskerhavnen.

- Og så sætter vi et loungetelt op, hvor folk kan slappe af og nyde musikken, ligesom der vil være en bar, hvor man kan købe bobler, smoothies, øl og vand, fortæller Kasper Ejlskov, der er DJ og medlem af Kulturforeningen ’Foreningen for Mere Lørdag i København’, der står bag eventet.

Sound ´N´Sauna er det første arrangement af sin art på Stejlepladsen, men i den kommende tid vil stedet danne ramme om flere dampende hede events – herunder en community opening fest, hvor der blandt andet er planer om at lave forskellige workshops med blandt andet scrubs, yoga, urtesæber og meget mere.

For yderligere information se Just Saunas facebookside her.

Fotos: Just Sauna
Fotos: Just Sauna
sauna2-scaled
sauna6-scaled